Runderrollade in rode wijn

Runderrollade in rode wijn

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg runderrollade
  • zout en peper
  • zout en peper
  • 3 el zilveruitjes
  • boter om in te bakken
  • 75 gr spekreepjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3,5 dl  rode wijn halve fles dus
  • enkele takjes peterselie

Instructies
 

  • Wrijf het vlees in met zout en peper. Bestrijk het vlees met mosterd en laat dit even intrekken.
  • Spoel de zilveruitjes af en dep ze droog.
  • Verhit de helft van de boter in de braadpan en fruit hierin de uitjes en reepjes spek aan. Neem de uitjes en de spekjes uit de pan.
  • Voeg restant van de boter toe en braad het vlees hierin rondom aan. Voeg een scheut warm water en de rode wijn toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en voeg de spekjes/uitjes weer aan de pan toe met de blaadjes laurier en leg de deksel schuin op de pan.
  • Stoof het vlees gaar in circa 2,5 uur. Keer de rollade regelmatig.
  • Hak de peterselie grof.
  • Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten en uitdampen voor het aan te snijden.
  • Bind de saus en eventueel een scheutje room. Serveer de plakken rollade met rode wijn saus.
  • Bestrooi met peterselie.

Notities

Variant: Voeg eventueel extra 125 gr gebakken champignon’s aan de saus toe. Fruit ze eventueel na de uitjes en spekjes in de pan, maar neem ze er wel uit en laat ze pas de laatste 5 min. in de saus meestoven.