Toscaanse tomatensoep

Toscaanse tomatensoep

Gang soep, Voorgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine uien (of één grote)
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1,5 kg (tros)tomaten overrijp
  • 1 el knoflookpasta of 2 tenen gepureerd
  • 4 el groene pesto
  • 4 el suiker
  • koksrroom
  • verse bascilicum gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in de soeppan en fruit de ui. Als deze glazig is, voeg je heel kort de knoflook toe.
  • Blussen ben de groentebouillon.
  • Voeg hieraan toe de knoflookpasta, de groene pesto en suiker.
  • Prepareer intussen de tomaten. Kruis de tomaten en dompel deze onder in kokend water. Verwijder het tomatenvelletje. Snijd de ontvelde tomaten in partjes en verwijder de zaadjes zoveel mogelijk.
  • Doe de tomaten in de bouillon en laat dit doorkoken tot de tomaten zacht zijn.
  • Pureer in een keukenmachine de tomatensoep zeer fijn. Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep.
  • Schenk de soep in kommen en doen in het midden een scheutje koksroom en garneer met basilicum.