Komkommer-meloensoep met gerookte Hollandse garnalen

Komkommer-meloensoep met gerookte Hollandse garnalen

Gang soep, Voorgerecht
Keuken Hollands

Ingrediënten
  

  • 100 ml witte wijn
  • 1 gedroogd Spaans pepertje
  • 1 stengel citroengras
  • 2 komkommers in stukken zonder schil
  • 1 rijpe Galiameloen in stukken zonder schil en pitten
  • 100 gr gerookte Hollandse garnalen
  • 150 ml crème fraîche
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 el olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Kook de wijn met het pepertje en het citroengras zachtjes in tot de helft, zeef en bewaar de wijn.
  • Pureer de meloen en komkommers met de ingekookte wijn tot het mengsel vloeibaar en heel fijn is, breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de garnalen met de crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper.
  • Schenk de soep in en schep een volle lepel garnalencrème in het midden.
  • Garneer met nootmuskaat en een paar druppels olijfolie.

Notities

Wijnsuggestie: Duitse reisling spälese of een chenin uit de Loire.