Rendang

Rendang is een van de karakteristieke gerechten van de Minangkabause keuken en het wordt meestal ter ere van de gasten bij ceremoniële bijeenkomsten (huwelijken, adatceremonieën e.d.) geserveerd.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 gr sukadelappen of riblappen
  • peper zout
  • 50 gr boter
  • 2 tl sambal badjak
  • 1 tl sambal oelek
  • 0,5 liter groentenbouillon
  • 1 rode ui
  • 1 blonde ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl kokosmelk
  • 1,5 tl ketoembar gemalen koriander
  • 1,5 tl laos
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl serehpoeder citroengras
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 steranijs
  • 1 el citroensap
  • 2 tl bruine suiker of rietsuiker
  • koriander voor garnering

Instructies
 

  • Het vlees insmeren met peper en zout en de sambals.
  • Hak de uien grof en knoflook fijn.
  • In een sudderpan de boter verhitten tot het bruin ziet. Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur snel bruin. Voeg de uien en knoflook toe.
  • Temper het vuur. Voeg de bouillon, kokosmelk, citroensap, suiker en kruiden toe.
  • Laat het vlees minimaal drie uur op laag vuur stoven. Regelmatig roeren.
  • Voor serveren deksel van de pan en laten indikken. Het vlees met twee vorken uit elkaar trekken.
  • Selamat makan!

Notities

Gebruik niet te veel suiker, omdat de pittige smaak neutraliseert