Spaghetti con aglio, olio e peperoncino

Spaghetti con aglio, olio e peperoncino

Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino is een begrip in Italië. Als de Italianen echt niets in huis hebben (of als ze even geen zin hebben om uitgebreid te koken), is deze heerlijke spaghettischotel een ideale uitkomst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 Spaanse peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 200 gr spaghetti
  • 1 el (platte) peterselie
  • eventueel zwarte olijven

Instructies
 

  • Kook de spaghetti al dente.
  • Maak de knoflook schoon en verwijder het hart als deze groen is (=bitter). Snipper de knoflook. Was de Spaanse peper en snijd deze in ringetjes.
  • Verhit in een pannetje de olijfolie die voldoende is om de pasta aan te maken. Fruit de peper en voeg later de knoflook (mag niet verkleuren) toe. Maak hier de gekookte spaghetti mee aan..
  • De fijngehakte peterselie erdoor doen. Met de knoflook en peper kunnen ook nog zwarte olijven worden gefruit.
  • Breng op smaak met (zee)zout en peper.

Notities

Serveren met een salade as hoofdgerecht of als een voorgerechtje.
Ik vind dit gerecht heerlijk om te serveren met Parmezaanse kaas. In Italië is het toevoegen van Parmezaanse kaas aan dit gerecht niet gebruikelijk. Dit komt omdat het gerecht bedoeld is om de smaken van de knoflook, olijfolie en chilipeper te laten spreken. De toevoeging van Parmezaanse kaas zou die smaken kunnen overheersen of veranderen. Italianen zijn over het algemeen vrij strikt in het behouden van de tradities en balans in hun gerechten, en sommige combinaties.