Garnalencocktail
Ouderwets lekker!
Ingrediënten
- 1 dl slagroom
- 4 el mayonaise
- 1 el tomatenpuree of ketchup
- 1 el whisky
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 tl Worcestershire saus
- 1/4 sap van een limoen
- peper en zout
- 1 krop ijsbergsla
- 300 gr Hollandse garnalen
- 1 avocado in kleine blokjes van een halve centimeter
- 4 schijfjes limoen
- 1 el peterselie fijngesneden
- 1 el bieslook fijngesneden
Instructies
- Klop de slagroom lobbig. Roer de mayonaise, tomatenpuree en whisky erdoor. Op smaak brengen met een paar druppels worcestersaus, limoensap, cayennepeper en peper en zout.
- Leg in onderin vier glazen wat ragfijn gesneden ijsbergsla met erop blokjes avocado, en verdeel de garnalen en de peterselie erover.
- Lepel de saus over de garnalen en garneer met nog wat peterselie, bieslook en een schijfje limoen.
Notities
Stond vroeger altijd op de kaart…
Aangepast van NRC Handelsblad