Verse bospaddenstoelen met truffel
Er zijn duizenden soorten eetbare paddenstoelen die op grote schaal wereldwijd geoogst worden, en letterlijk honderdduizend andere eetbare soorten. Sommige soorten zijn zeer kostbaar omdat ze niet gecultiveerd kunnen worden, maar in hun natuurlijke habitat gevonden moeten worden.
Ingrediënten
- 250 gr wilde bospaddenstoelen
- 1 el bieslook
- 1 rode ui
- 5 gr zwarte wintertruffel (van december tot maart) €2,50 tot €5 per gram
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- truffelolie
- 75 ml crème fraîche
- zeezout en peper
- 300 gr tagliatelle
Instructies
- Paste al dente koken.
- Rode ui en knoflook fruiten in de olijfolie. Paar druppeltjes truffelolie toevoegen.
- De schoongemaakte en grof gesneden paddenstoelen erbij en even aanzetten.
- De fijngesneden truffel toevoegen en twee minuten meebakken. Vuur laag zetten en de crème fraiche toevoegen. 1 minuutje mee laten koken.
- Sla de saus in een schaal door de pasta.
- Als laatste de fijngesneden bieslook erover.
Notities
Aanbevolen wijn:
- Marche (Cabernet Sauvignon)
- Verdicchio dei Castelli di Jesi