Tikka masala met mango
De masala (Hindi: चिकन टिक्का मसाला; Urdu: مرغ تکہ مصالحہ) kan per streek en per gerecht verschillen. Curries, tandoori's, tikka's en kofta's die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten.
Ingrediënten
- 1 mango
- 1 rode paprika
- 3 bosuitjes
- 2 el olie
- 300 gr kip
- 2 el Tikka Masala curry paste
- 125 ml crème fraîche
- 1 handje verse koriander
Instructies
- Kip in reepjes snijden en vermengen met de Tikka masala curry paste. Laat het minimaal 15 minuten staan. Snijd de paprika en de bosuitjes in reepjes.
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan. De gemarineerde kipfilet en paprika toevoegen en het vuur temperen. Als het vlees verkleurd is de bosuitjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
- Voeg een 1/2 dl water toe en hierna de crème fraîche. Peper, zout en chilipeper toevoegen naar smaak.
- Schil de mango en snijd deze in blokjes. Voeg de mangoblokjes toe en kook het kort mee.
- Garneren met koriander.
Notities
Serveren met pandanrijst.