Kwarktaartje met honingkoekje
Dit heeft mijn vrouw gemaakt tijdens een kookworkshop van Henk van Steenbergen. Het was heerlijk klaargemaakt.
Ingrediënten
Kwarktaartjes
- 8 eierdooiers 160 gram
- 120 gr suiker
- 400 gr kwark 20%
- 2 dl zure room
- 2 dl slagroom opgeslagen
- 1 dl suikersiroop
Mangosaus
- 1 mango
- 2,25 dl water
- 0,75 dl zoete witte wijn
- 135 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Appelchutney
- 2 appels
- 30 gr suiker
- 1/4 dl witte wijnazijn
- 1/4 dl Calvados
- 25 gr rozijnen
Honingkoekjes
- 15 gr amandelen
- 15 gr bloem
- 60 gr poedersuiker
- 25 gr boter zacht
- 30 gr honing
Garnering
- 500 gr rode vruchten
- munt
Instructies
Kwarktaartjes
- Gelatine blaadjes weken in water.
- De eidooiers met de suiker au bain-marie luchtig warmkloppen, los er de gelatine in op en laat afkoelen.
- Roer voorzichtig de kwark, zure room, de opgeslagen room ende suikersiroop toe.
- Vul hiermee de vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven inde koeling.
Mangosaus
- Mango schillen en ontpitten.
- Snijd de mango in gelijke stukken.
- Maak een emulsie van de witte wijn, suiker, water en vanillesuiker.
- Voeg er de stukjes mango aan toe en laat dit zachtjes tot pulp koken.
- Laat afkoelen en pureren. Eventueel door een zeef wrijven.
Appelchutney
- Week de rozijnen in de Calvados.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
- Doe de suiker en de ww azijn in een pannetje en kook hiervan lichtbruine karamel. Voeg de appel toe en laat kort meebakken.
- Blus af met de Calvados en voeg de rozijnen toe. Laat even nagaren en koel snel af.
Honigkoekjes
- Voor het deeg alle ingrediënten kneden en het deeg latenrusten.
- Het deeg uitrollen , koekjes van 4 cm doorsnee en 3 mm dik uitsteken en afbakken in een oven van 200 °C tot goudbruin.
Garnering
- Vruchten wassen en alle soorten verdelen voor 8 borden.
- Eventueel grotere vruchten trancheren.
Serveren
- Los de kwarktaartjes in het midden van een bord, daarop een koekje leggen en dresseer er de vruchtjes omheen.
- Een beetje mangosaus eromheen gieten en garneren met poedersuiker en muntblaadje.