Rendang
Rendang is een van de karakteristieke gerechten van de Minangkabause keuken en het wordt meestal ter ere van de gasten bij ceremoniële bijeenkomsten (huwelijken, adatceremonieën e.d.) geserveerd.
Ingrediënten
- 600 gr sukadelappen of riblappen
- peper zout
- 50 gr boter
- 2 tl sambal badjak
- 1 tl sambal oelek
- 0,5 liter groentenbouillon
- 1 rode ui
- 1 blonde ui
- 1 teen knoflook
- 1 dl kokosmelk
- 1,5 tl ketoembar gemalen koriander
- 1,5 tl laos
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl serehpoeder citroengras
- 2 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 1 steranijs
- 1 el citroensap
- 2 tl bruine suiker of rietsuiker
- koriander voor garnering
Instructies
- Het vlees insmeren met peper en zout en de sambals.
- Hak de uien grof en knoflook fijn.
- In een sudderpan de boter verhitten tot het bruin ziet. Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur snel bruin. Voeg de uien en knoflook toe.
- Temper het vuur. Voeg de bouillon, kokosmelk, citroensap, suiker en kruiden toe.
- Laat het vlees minimaal drie uur op laag vuur stoven. Regelmatig roeren.
- Voor serveren deksel van de pan en laten indikken. Het vlees met twee vorken uit elkaar trekken.
- Selamat makan!
Notities
Gebruik niet te veel suiker, omdat de pittige smaak neutraliseert