Garnalen op citroen-bieslookrisotto
Ingrediënten
- 200 gr garnalen
- 4 el olijfolie
- 1 el salie blaadjes
- 1 teen knoflook
citroen-bieslookrisotto
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 1 glas witte wijn
- 3 el olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 tl citroenschil geraspt
- 3 koffiekoppen risottorijst Arborio
- 3 el citroensap
- 1/4 kop bieslook gesnipperd
- 1/2 kop Parmazaanse kaas geraspt
garneren
- 1 handje rucola
- 8 kersttomaatjes gehalveerd
Instructies
risotto
- Laat de bouillon zachtjes aan de kook komen. Verhit de olie en bak hierin de sjalotjes glazig, voeg de citroenschil toe en bak kort mee. Voeg tot slot de rijst toe.
- Roer de risotto 1 à 2 minuten door de olie zodat elke korrel met een laagje olie bedekt is en een ondoorzichtig wit maar glazig begint te verkleuren.
- Voeg dan als eerste de witte wijn toe en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst. Vervolgens een kopje bouillon bij de risotto schenken, blijven roeren totdat dit is opgenomen, kopje bouillon erbij en dit blijven herhalen tot de rijst zacht is.
- Dit neemt 20 minuten in beslag. Let op de Risotto nog een "bite" moet hebben en goed vochtig (lees: lobbig) zijn.
- Als laatste de Parmazaan toevoegen en 2 minuten doorroeren op laag vuur (mag ook uit).
- Proeven en roeren is het devies! Hou het zo nat dat na roeren het geheel vlak uitzakt, zeker aan het eind als het je het afgedekt een paar laten rusten en dus indikt.
garnalen
- Intussen een grillpan met olijfolie de garnalen op hoog vuur 2-3 minuten bakken met de knoflook en salie blaadjes.
opdienen
- Maak per bord een bedje met rucola
- Risotto op de borden met rucola scheppen met daarop de gegrilde garnalen.
- Garneren met tomaatjes
Notities
Gebruik voor het serveren een serveer-ring zodat dit gerecht mooi wordt opgediend.