Garnalencocktail

Garnalencocktail

Ouderwets lekker!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 dl slagroom
  • 4 el mayonaise
  • 1 el tomatenpuree of ketchup
  • 1 el whisky
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 1/4 sap van een limoen
  • peper en zout
  • 1 krop ijsbergsla
  • 300 gr Hollandse garnalen
  • 1 avocado  in kleine blokjes van een halve centimeter
  • 4 schijfjes limoen
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden

Instructies
 

  • Klop de slagroom lobbig. Roer de mayonaise, tomatenpuree en whisky erdoor. Op smaak brengen met een paar druppels worcestersaus, limoensap, cayennepeper en peper en zout.
  • Leg in onderin vier glazen wat ragfijn gesneden ijsbergsla met erop blokjes avocado, en verdeel de garnalen en de peterselie erover.
  • Lepel de saus over de garnalen en garneer met nog wat peterselie, bieslook en een schijfje limoen.

Notities

Stond vroeger altijd op de kaart…
Aangepast van NRC Handelsblad
Trefwoord garnalen