Hachee
Het maken van hachee is een leuke bezigheid. Geef het vlees de tijd om héél langzaam te garen. Het is echt een oer Hollands vleesgerecht en het wordt al eeuwenlang met succes gemaakt en gegeten.
Ingrediënten
- 700 gr runderstooflappen (rib, schenkel, poulet) in blokken
- zout en peper
- 50 gr boter
- 5 grote uien of 10 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 2 el bloem
- 3/4 liter vleesbouillon
- eventueel een scheut wijn
- 2 kruidnagel
- 2 laurierblaadjes
- 1 mespunt speculaaskruiden
- 2 el azijn
Instructies
- Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in boter in 5-10 minuten rondom bruin.
- Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de uien en knoflook ca. 8 minuten in het braadvet.
- Doe het vlees terug, strooi de bloem erover en schep alles goed om.
- Bouillon en wijn erbij. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes en azijn toe en laat de hachee 3 tot 3,5 uur zachtjes stoven.
Notities
Lekker met rode kool met appeltjes en aardappelpuree.