Komkommer-meloensoep met gerookte Hollandse garnalen
Ingrediënten
- 100 ml witte wijn
- 1 gedroogd Spaans pepertje
- 1 stengel citroengras
- 2 komkommers in stukken zonder schil
- 1 rijpe Galiameloen in stukken zonder schil en pitten
- 100 gr gerookte Hollandse garnalen
- 150 ml crème fraîche
- mespunt nootmuskaat
- 1 el olijfolie extra vierge
Instructies
- Kook de wijn met het pepertje en het citroengras zachtjes in tot de helft, zeef en bewaar de wijn.
- Pureer de meloen en komkommers met de ingekookte wijn tot het mengsel vloeibaar en heel fijn is, breng op smaak met zout en peper.
- Meng de garnalen met de crème fraîche en breng het op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in en schep een volle lepel garnalencrème in het midden.
- Garneer met nootmuskaat en een paar druppels olijfolie.
Notities
Wijnsuggestie: Duitse reisling spälese of een chenin uit de Loire.