Konijnenbout in whisky
Wereldwijd zijn er weinig keukens die zoveel maaltijdgangen kennen als de Engelse. De hele dag zijn er specifieke maaltijden met eigen gerechten. Veel gebruikte ingrediënten zijn aardappelen, appel, ei, nieren, rundvlees en wild.
Ingrediënten
- zout en peper
- 1 el tijm vers
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 1 el gembersiroop
- 1 tl knoflookpasta, of één teen knoflook geperst
- 1 goudrenet
- 50 ml whisky
- 50 ml koksoom
- 75 gr boter
- scheut olijfolie
Instructies
- Wrijf de konijnenbout in met zout peper en tijm en laat hem 30 minuten staan.
- Schil de goudrenet en snijd deze in schijfjes.
- Verhit boter en olijfolie in de braadpan en schroei de konijnenbout aan beid kanten dicht. Braad de bout rondom goed bruin. Voeg dan 4 dl water, whisky, gembersiroop, honing, mosterd, knoflookpasta en de goudrenet toe.
- Laat de konijnenbout nu 60 tot 75 minuten met het deksel op de pan sudderen.
- Haal het vlees uit de pan en verwijder het been. Zeef de jus, doe deze terug in de pan en voeg een zakje juspoeder toe, aangelengd met 150 ml water. Voeg tenslotte een borrelglaasje koksroom toe en roer goed.
- Snijd het vlees in plakken, leg deze op een schaal en giet er wat saus over. Serveer de rest van de saus apart.
Notities
Serveer met groene groente, gekookte aardappels en tutti frutti.