Mojito
De Mojito was in Cuba van origine bedoeld als medicijn. Het werd gebruikt om scheurbuik onder zeelieden te behandelen. maar werd in de tweede helft van de negentiende eeuw al snel populair onder de piraten van het Caribische gebied. Ernest Hemingway was een grote fan van de Mojito. Hij bracht veel tijd door in de Cubaanse bar "La Bodeguita del Medio," waar de Mojito een van de specialiteiten was. Het is een leuke anekdote dat Hemingway deze bar hielp populariseren, en er hangt zelfs een foto van hem aan de muur.
Ingrediënten
- 1 borrelglaasje rum 30 ml
- 1 limoen
- 3 tl rietsuiker
- 3 takjes munt
- ijsblokjes
- sodawater
Instructies
- Pak een groot whisky of longdrink glas en schep daar de suiker in.
- Knijp de helft van de limoen uit en gooi de andere helft erbij.
- Even 'muddlen' (stampen met een muddler). Hierdoor komen zowel de sappen als de oliën uit de limoen vrij.
- Even goed roeren en vervolgens de blaadjes munt toevoegen. Het geheel wat voorzichtiger muddlen (je wil de blaadjes munt heel houden, maar wel de olie uit de munt halen) en de rum toevoegen.
- Weer roeren en aanvullen met geschaafd ijs of ijsblokjes en sodawater (bruiswater).
- Nog even roeren en garneren met een takje munt en twee rietjes.