Pasta met sardientjes en venkel
Het recept komt oorspronkelijk uit Palermo, maar is tegenwoordig op bijna elke menukaart op Sicilië te vinden en wordt gezien als een van de meest typische en authentieke gerechten van het eiland.
Ingrediënten
- 400 gr spaghetti of linguini
- 200 gr sardines
- 2 sjalotjes
- 200 gr wilde venkel
- 4 trostomaten
- 50 gr pijnboompitten
- 50 gr kappertjes
- 50 gr voorgeweekte rozijnen
- olijfolie
- zeezout
- gedroogde hete peper
Instructies
- De sardines prepareren : koppen en staarten afsnijden en met de vingers op de buik drukken om de ingewanden te verwijderen. De visjes in de lengte doormidden snijden, de graten verwijderen en de filets wassen en drogen.
- De wilde venkel 10 minuten in gezouten water koken. Het kookwater afgieten en bewaren om de deegwaren in te koken. De venkel hakken. De deegwaren in het venkelwater beetgaar koken en warm houden.
- De uitjes schoonmaken en klein snijden. De uitjes stoven in olijfolie en de tomaten, pijnpitten, kappertjes, de voorgeweekte rozijnen, de sardines en de venkel toevoegen. Kruiden met zout en hete pepers.
- Alles 10 minuten laten stoven.