Spaghetti met ansjovis
Spaghetti, vol van smaak, in eenvoud.
Ingrediënten
- 250 gr spaghetti
- 4 el olijfolie
- 2 tenen knoflook fijngesneden zonder het groene hart
- 1 rood Spaans pepertje zonder zaadjes en fijngehakt
- 2 tl basilicum fijngehakte
- 50 gr ansjovis
- 150 gr zwarte olijven fijngehakte, ontpit
- 1 el kappertjes
- 400 gr ontvelde tomaten zonder pitjes en in stukjes gesneden
- zwarte peper
- basilicum en Parmezaanse kaas voor de garnering
Instructies
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Verhit de olie en bak het pepertje. Bak hierna de knoflook en de basilicum tot de knoflook net verkleurt. Te donker geeft een bittere smaak.
- Roer alle overige ingrediënten voor de saus erdoor en breng het mengsel op smaak met de peper.
- Laat de saus zonder deksel ongeveel. 20 min. zachtjes inkoken, tot vrijwel alle vocht is verdampt.
- Schep de saus en de basilicum voor de garnering erdoor. Strooi aan tafel de Parmezaanse kaas erover.
Notities
Zet de ansjovis een uur van tevoren in een schaaltje melk, anders wordt het gerecht te zout.