Spaghetti mit Steinpilze
Soms kijk je uit naar iets. Je kan niet wachten… op bijvoorbeeld Spaghetti mit Steinpilze als lunch bij Gamsblut in de Dolomieten. Na een ochtend ploegen in de sneeuw kun je je niets beters wensen! Natuurlijk is het hier in Nederland uit eigen keuken nooit zo lekker als in dat gezellige, ietwat overhellende (voor de verbouwing), berghutje op 1965 meter in Italië. Maar hierbij toch het recept.
Ingrediënten
- 300 gr spaghetti
- 100 gr eekhoorntjesbrood
- 1 scheut witte wijn
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 20 ml slagroom
- 1 sjalotje
- 2 tenen knoflook
- 5 el olijfolie
- 25 gr roomboter
- eventueel een eidooier
- 2 el fijngesneden peterselie
- gemalen gedroogde chili
- zout en peper
Instructies
- Kook de spaghetti al dente in ruim water.
- Bak het fijngehakte sjalotje in de olie glazig en voeg de knoflook kort toe.
- Blus het geheel af met een scheutje witte wijn en laat het even inkoken.
- Voeg de fijngesneden paddenstoelen toe. Even garen, de room toevoegen en laten indikken.
- Voeg hieraan de Parmezaanse kaas, chili, peterselie en roomboter toe.
- Meng dit met de al dente gekookte spaghetti en direct opdienen.
- Is de saus te dun, voeg dan eventueel een eidooier toe.
Notities
Kijk op Gamsblut om de sfeer te “proeven”.
Aangepast van Baita Gamsblut Hütte