Spaghetti vongole
Geen moeilijk gerecht, als de mise-en-place op orde is. Het zit 'm in, klaarzetten, timing en oefening. Die baart kunst van een fantastische zomerse knaller met het diertje met de mooie naam ooit; de Venusschelp!
Ingrediënten
Instructies
- Was de schelpen en haal de slechte eruit. Wanneer schelpen stuk zijn of open staan en niet meer dicht gaan als je er met een mesje tussen gaat dan moet je de schelpen weggooien.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen al dente.
- Schenk een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, het pepertje en de steeltjes peterselie. Wanneer je de spaghetti vongole pittiger wilt kun je de zaadlijsten en erin laten (het misverstand bestaat dat de pitjes het pittig maken).
- Eigenlijk vind ik het zonder tomaat lekkerder, maar voor de liefhebbers: als de knoflook en de peper zijn smaak heeft gegeven voeg je de tomaten toe.
- Doe de vongole erbij en roer één minuut om. Nu kun je de witte wijn toevoegen.
- Kook de schelpen met een deksel op de pan voor ongeveer 3 minuten of totdat alle schelpen open zijn.
- Voeg de spaghetti en peterselie toe. Schenk de citroensap erbij en roer de boter erdoor.
- Serveer direct en buon appetito.