Tagliatelle con gamberi e brandy

Tagliatelle con gamberi e brandy

Tagliatelle met garnalen en een romige cognacsaus.
Dit is een ideaal gerecht voor een eerste romantische afspraak of als je iets goed te maken hebt. Het heeft een verfijnde, complexe smaak en maakt zeker indruk. In plaats van cognac kun je ook Marsala gebruiken. Die Marsala kun je ook weer gebruiken voor je tiramisu. Dan heb je echt een topavond!
Bak de garnalen vooral niet te lang.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 30 gr boter liefst gezouten
  • 4 el olijfolie
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 60 gr walnoten fijngehakt
  • 300 gr rauwe garnalen gepeld
  • 10 kersttomaatjes in vieren
  • 4 el Cognac of Marsala
  • 2,5 dl slagroom
  • 1 el balsamicoazijn
  • 400 gr eiertagliatelle
  • 2 el platte peterselie

Instructies
 

  • Zet alvast een pan ruim lichtgezouten water op voor de tagliatelle.
  • Verhit de boter met de olie in een grote koekenpan op laag vuur en bak hierin de sjalotten en walnoten 2 minuten lang onder af en toe omscheppen met een houten lepel.
  • Draai het vuur wat hoger, voeg de garnalen, tomaatjes en wat peper en zout toe en bak ze 30 seconden op half hoog vuur.
  • Schenk de cognac/marsala erbij (er kan een vlam in de pan ontstaan, dus eerst afzuiger uit en de deksel bij de hand…) en laat de garnalen nog circa een minuut pruttelen zodat de alcohol verdampt (zonde!).
  • Voeg de room en balsamicoazijn toe schep de garnalen hier 2 minuten mee om.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Kook de pasta beetgaar, giet af en doe het terug in dezelfde pan.
  • Voeg de romige garnalensaus en de peterselie toe en schep de pasta hier 30 seconden mee om, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  • Serveer de pasta direct op een ruim bord.
Trefwoord garnalen, slagroom