Tikka masala met mango

Tikka masala met mango

De masala (Hindi: चिकन टिक्का मसाला; Urdu: مرغ تکہ مصالحہ) kan per streek en per gerecht verschillen. Curries, tandoori's, tikka's en kofta's die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas

Ingrediënten
  

  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 2 el olie
  • 300 gr kip
  • 2 el Tikka Masala curry paste
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 handje verse koriander

Instructies
 

  • Kip in reepjes snijden en vermengen met de Tikka masala curry paste. Laat het minimaal 15 minuten staan. Snijd de paprika en de bosuitjes in reepjes.
  • Verwarm de olie in een wok of hapjespan. De gemarineerde kipfilet en paprika toevoegen en het vuur temperen. Als het vlees verkleurd is de bosuitjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Voeg een 1/2 dl water toe en hierna de crème fraîche. Peper, zout en chilipeper toevoegen naar smaak.
  • Schil de mango en snijd deze in blokjes. Voeg de mangoblokjes toe en kook het kort mee.
  • Garneren met koriander.

Notities

Serveren met pandanrijst.