Toscaanse tomatensoep
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 kleine uien (of één grote)
- 1,5 liter groentebouillon
- 1,5 kg (tros)tomaten overrijp
- 1 el knoflookpasta of 2 tenen gepureerd
- 4 el groene pesto
- 4 el suiker
- koksrroom
- verse bascilicum gesneden
Instructies
- Verwarm de olijfolie in de soeppan en fruit de ui. Als deze glazig is, voeg je heel kort de knoflook toe.
- Blussen ben de groentebouillon.
- Voeg hieraan toe de knoflookpasta, de groene pesto en suiker.
- Prepareer intussen de tomaten. Kruis de tomaten en dompel deze onder in kokend water. Verwijder het tomatenvelletje. Snijd de ontvelde tomaten in partjes en verwijder de zaadjes zoveel mogelijk.
- Doe de tomaten in de bouillon en laat dit doorkoken tot de tomaten zacht zijn.
- Pureer in een keukenmachine de tomatensoep zeer fijn. Breng op smaak met zout en peper en verwarm de soep.
- Schenk de soep in kommen en doen in het midden een scheutje koksroom en garneer met basilicum.