Yakitori
Yakitori is Japans voor gegrilde kip, het zijn blokjes gemarineerde kip aan een spies. In tegenstelling tot het in Nederland bekende saté, heeft het een minder pittige smaak en is het zoeter.
Ingrediënten
- 450 gr kippendijen in kleine blokjes
- 1 bos lente-ui
- 1 el sesamzaad geroosterd
- 2 el zonnebloemolie
- 50 ml Japanse sojasaus
- 25 ml mirin
- 15 gr suiker
- 25 ml sake
- satestokjes
Instructies
- Voeg de ingredienten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
- Laat de marinade afkoelen en voeg de kipblokjes toe en minimaal half uur marineren.
- Was de lente-uitjes goed en snijd ze in stukjes van 1 centimeter.
- Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel.
- Steek de kip en lente-uitjes om en om aan de saté-stokjes.
- Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten.
- Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.
Notities
Serveren met sushirijst en frisse salade.
En uiteraard met een een lauwwarme sake!