Sis köfte met yoghurtsaus

Sis köfte met yoghurtsaus
Afdrukken

SIS KÖFTE MET YOGHURTSAUS

Auteur Dave

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1/2 zakje verse peterselie
  • 500 gr. lamsgehakt
  • zout versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 1/2 theelepel komijn djinten
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 1/2 dl Bulgaarse Yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes munt
  • 4 pitabroodjes
  • 4 barbecuepennen of houten satestokjes
  • aluminiumfolie

Instructies

  • 1. Sjalotten pellen en snipperen. Peterselie boven kom fijn knippen. Gehakt mengen met sjalotten, zout, peper, nootmuskaat, komijn, kaneel, paprikapoeder en peterselie. Van mengsel 8 vingerlange worstjes vormen en steeds 2 worstjes aan spiesen rijgen. In kom yoghurt schenken, knoflook pellen en boven kom uitpersen. Munt erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Saus ca. 10 minuten laten intrekken.
  • 2. Rooster bekleden met aluminiumfolie en inprikken met spies. Spiesen op aluminiumfolie op barbecue in 10 à 15 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Broodjes in stukken even op barbecue leggen. Brood en yoghurtsaus erbij serveren. Serveren met gegrilde tomaten en gegrilde Turkse pepers of tomatensalade.