Ga terug
Pulled beef
Afdrukken

Pulled beef

Porties 4 personen

Equipment

  • Creuset gietijzeren pan

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepers zonnebloemolie
  • 2 uien gesnipperde
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 500 gram sukadelappen of riblappen
  • 1 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 winterpeen in linten gesneden
  • 1 komkommer in linten gesneden
  • koriander voor garnering

Instructies

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
  • Voeg het vlees toe en bak rondom goudbruin.
  • Voeg het vijfkruidenpoeder, de gember, suiker, ketjap en sambal toe en giet water erbij tot het vlees net onder staat.
  • Laat afgedekt circa 4 uur stoven.
  • Voeg extra water toe als het vlees droogkookt.
  • Stoof nog 1 uur verder zonder deksel op de pan.

Notities

Dit wordt gegeten in een zacht puntje die je bovenlangs opensnijdt en vult. Eventueel met barbecuesaus. Garneren met de linten komkommer, wortel en de koriander.