Aardappelsalade met langoest en zoetzuur bloemkoolschuim

Aardappelsalade met langoest en zoetzuur bloemkoolschuim

Ook wel “de kreeft zonder scharen” genoemd. Wordt meestal in diepvries aangevoerd. Heeft een zeer groot leefgebied maar de Noorse en de Caribische zijn het bekendst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

aardappelsalade

  • 6 vastkokende aardappelen
  • 100 gr haricots verts
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 el mayonaise
  • 2 gekookte langoesten schoongemaakt
  • peper en zout

bloemkoolschuim

  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • 30 gr poedersuiker
  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 5 gr lecithine
  • blaadjes cress

Instructies
 

  • Kook de aardappelen en haricots verts beetgaar en spoel ze af met koud water.
  • Snijd de aardappelen in zeer fijne blokjes en snijd de haricots verts zeer zijn. Meng de aardappelen met de haricots verts, sjalotjes, bieslook en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng water, azijn, poedersuiker en zout en kook hierin de bloemkoolroosjes beetgaar. Bewaar wat bloemkoolroosjes en pureer de rest in de blender of met staafmixer en houd 500 ml over.
  • Verdeel met behulp van een steker de aardappelsalade over de borden en druk goed aan. leg de schoongemaakte langoesten erop. Garneer het met de achtergehouden bloemkooklroosjes en de cress
  • Meng de lecithine door de bloemkoolpuree en schuim dit met de staafmixer op. Schep een flinke lepel schuim op de langoest.

Notities

Om het nog exclusiever te maken, kun je het garneren met kaviaar.