Zeeduivel met saffraansaus

Zeeduivel met saffraansaus

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans

Ingrediƫnten
  

vis

  • 600 gr zeeduivel
  • zout
  • bloem
  • 75 gr boter

saffraansaus

  • 1 briefje saffraan 0,8 gr
  • 1/2 dl witte wijn droog
  • 1 dl witte vermout
  • 3 dl visfond
  • 2 dl room
  • 75 gr koude boter
  • zout en versgemalen peper

Instructies
 

  • Zeeduivel goed schoonmaken en ontdoen van graat en vliezen

saffraansaus

  • Week de saffraan ca. 10 minuten in 1 eetlepel. witte wijn. Neem een sauspan en doe hierin de geweekte saffraan, de resterende witte wijn, de Vermout en de visfond.
  • Breng dit aan de kook. Laat het vocht inkoken tot een licht stroperige massa. Voeg 2 dl room toe en laat de saus opnieuw inkoken tot 1/3.
  • Sla 75 gr. koude boter door de saus (monteren) en breng op smaak met zout en gemalen peper.
  • De saus mag niet meer koken.

vis

  • Snijd de vis in mooie plakjes van ca. 1,5 cm. dwars op de graat. Bestrooi de medaillons met zout en haal ze door de bloem.
  • Bak ze in 75 gr. boter ( met een klein scheutje olijfolie)mooi bruin in ca. 5 minuten (afhankelijk van de dikte)
  • Kook ca 400 gr. wilde spinazie in bouillon beetgaar en stoom droog.
  • Maak een 'bedje' van spinazie en schik de vis erop. Giet de saus er omheen.

Notities

Aangepast van Kaatje bij de Sluis
Trefwoord zeeduivel