Zeeduivel met saffraansaus
Ingrediƫnten
vis
- 600 gr zeeduivel
- zout
- bloem
- 75 gr boter
saffraansaus
- 1 briefje saffraan 0,8 gr
- 1/2 dl witte wijn droog
- 1 dl witte vermout
- 3 dl visfond
- 2 dl room
- 75 gr koude boter
- zout en versgemalen peper
Instructies
- Zeeduivel goed schoonmaken en ontdoen van graat en vliezen
saffraansaus
- Week de saffraan ca. 10 minuten in 1 eetlepel. witte wijn. Neem een sauspan en doe hierin de geweekte saffraan, de resterende witte wijn, de Vermout en de visfond.
- Breng dit aan de kook. Laat het vocht inkoken tot een licht stroperige massa. Voeg 2 dl room toe en laat de saus opnieuw inkoken tot 1/3.
- Sla 75 gr. koude boter door de saus (monteren) en breng op smaak met zout en gemalen peper.
- De saus mag niet meer koken.
vis
- Snijd de vis in mooie plakjes van ca. 1,5 cm. dwars op de graat. Bestrooi de medaillons met zout en haal ze door de bloem.
- Bak ze in 75 gr. boter ( met een klein scheutje olijfolie)mooi bruin in ca. 5 minuten (afhankelijk van de dikte)
- Kook ca 400 gr. wilde spinazie in bouillon beetgaar en stoom droog.
- Maak een 'bedje' van spinazie en schik de vis erop. Giet de saus er omheen.
Notities
Aangepast van Kaatje bij de Sluis