Zoete couscous met kip en rozijnen

Zoete couscous met kip en rozijnen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 el olie
  • 150 gr boter 100 gr om te bakken 50 gr voor de couscous
  • 4 uiren in ringen
  • 1 kip (1 kilo) verdeeld in 8 stukken
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 mespunt saffraan of twee draadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 400 gr rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el suiker fijn
  • 2 el honing
  • 400 gr couscous

Instructies
 

  • Verhit de olie met de boter in een gietijzeren pan.
  • Fruit de uienringen. Voeg de stukken kip, de gember, kurkuma, saffraan, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper en het kaneelstokje toe.
  • Giet zo veel water in de pan dat alles net onder staat. Stoof de kip 20 minuten. Haal met een schuimspaan de uienringen uit de pan.
  • Zet in een andere pan de rozijnen op met twee grote lepels van het kooknat.
  • Voeg de kaneel, de suiker en de honing toe en kook de rozijnen 5 minuten op laag vuur.
  • Bereid ondertussen de couscous.
  • Schep de couscous op de borden en leg de kip erop.
  • Serveer het kookvocht (saus) apart.