Biefstuk met sjalotjes en rode wijnsaus
Ingrediƫnten
- 1 net sjalotten 250 gr
- 100 gr ontbijtspek
- 1 teen knoflook
- 1,5 tl tijm vers
- 2 laurierblaadjes
- 0,5 tl kaneel
- 1 el bloem
- 1,5 dl vleesfond
- 1 el vloeibare honing
- 2 dl rode wijn
- handje peterselie vers
- 80 gr boter koud
- 4 blaadjes salie om te garneren en voor de geur
vlees
- 4 biefstukjes of een variant hiervan
Instructies
- Sjalotjes pellen en halveren. Spek in reepjes snijden. In de braadpan de spek en sjalotjes op laag vuur 10 minuten bakken in een beetje olie. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tijm, laurier, kaneel, en bloem toevoegen. Al roerend 1 minuut verwarmen.
- Voeg de fond, de honing en de wijn toe. Breng het al roerend aan de kook.
- Laat dit niet afgedekt 15 minuten koken. Laurier verwijderen. Laten afkoelen.
- Tijdens de bakken van het vlees de afgekoelde saus op laag vuur verwarmen. Met een schuimspaan de sjalotjes en spek in een zeef scheppen en warm houden.
- Als de saus net kookt het vuur uit en de kleine klontjes koude boter toevoegen om te laten binden. De saus blijven kloppen dat er een gebonden saus ontstaat.
- Voeg de peterselie en eventueel zout en peper toe
- Vlees op voorverwarmde borden verdelen. Sjalot en spek ernaast scheppen.
- Wijnsaus over en naast het vlees.