Kibbeling met ravigottesaus

Kibbeling met ravigottesaus

Met de wangen van de kabeljauw maak je de lekkerste kibbeling.
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

ravigottesaus

  • 2 zoetzure augurken
  • 1 ui
  • 1/2 el mosterd
  • 125 ml mayonaise
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el citroensap
  • zout en peper

kibbeling

  • 500 gr kabeljauw(wangen)
  • 2 el bloem
  • 4 el melk
  • 1 eiwit
  • 1 el viskruiden, vraag aan de visboer om echte kibbelingskruiden

Instructies
 

  • De augurken en de ui fijnsnijden.
  • De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen.
  • De frituurolie verhitten tot 180 graden.
  • De vis in reepjes snijden (kabeljauwwangen zijn al klaar).
  • Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper.
  • Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen.
  • De vis door het beslag halen en in de olie in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken.
  • De vis uitlekken op keukenpapier en met viskruiden bestrooien.
  • De saus apart erbij serveren.

Notities

Lekker als tussendoortje ook bij de borrel weer eens wat anders en heerlijk met worteltjes en aardappelpuree.