Kibbeling met ravigottesaus
Met de wangen van de kabeljauw maak je de lekkerste kibbeling.
Ingrediënten
ravigottesaus
- 2 zoetzure augurken
- 1 ui
- 1/2 el mosterd
- 125 ml mayonaise
- 125 ml crème fraîche
- 1 el citroensap
- zout en peper
kibbeling
- 500 gr kabeljauw(wangen)
- 2 el bloem
- 4 el melk
- 1 eiwit
- 1 el viskruiden, vraag aan de visboer om echte kibbelingskruiden
Instructies
- De augurken en de ui fijnsnijden.
- De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen.
- De frituurolie verhitten tot 180 graden.
- De vis in reepjes snijden (kabeljauwwangen zijn al klaar).
- Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper.
- Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen.
- De vis door het beslag halen en in de olie in ongeveer 5 minuten goudbruin bakken.
- De vis uitlekken op keukenpapier en met viskruiden bestrooien.
- De saus apart erbij serveren.
Notities
Lekker als tussendoortje ook bij de borrel weer eens wat anders en heerlijk met worteltjes en aardappelpuree.