Mamaks curry
Maleisische curry met kip. Comfortfood uit de mamak-keuken. Maleisiërs gebruiken hiervoor Baba’s Meat Curry Powder. Ik mengde de kruiden zelf en maakte het minder pittig
Ingrediënten
- 2 sjalotten fijngehakt
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 1 rode peper over de lengte in vieren
- 5 cm gember fijngehakt
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl Cayennepoeder
- 1/2 tl kurkumapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl venkelzaadpoeder
- 1 mespunt kaneel
- 400 kippendijfilet in stukken
- 250 vastkokende aardappelen geschild
- 3 tomaten in partjes
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml kippenbouillon
- 1 el kerrieblad toko
Instructies
- Fruit de sjalot, knoflook en gember enkele minuten op matig vuur in een laagje zonnebloemolie. Doe alle kruiden behalve het kerrieblad erbij en schep goed om. Schep de kip en rode peper er doorheen.
- Voeg met de tomaten, kokosmelk, bouillon en kerrieblad toe. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd de aardappelen in vieren, niet groter dan je duim en voeg toe. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Voeg naar smaak zout toe. En voor de liefhebber verse koriander.
Notities
Eet met brood naar keuze of voorverpakte roti. Ik eet er gestoomde groente en verschillende soorten vers platbrood van de Turkse bakker bij.
De currysaus is ruim dus kun je gebruiken om de volgende dag met groente (bij rode ui, paprika, lente-ui, babymais en broccoli) en kipfilet of garnalen als gerecht te bereiden.