Maleisische curry met kip. Comfortfood uit de mamak-keuken. Maleisiërs gebruiken hiervoor Baba’s Meat Curry Powder. Ik mengde de kruiden zelf en maakte het minder pittig
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur
Porties 4
Ingrediënten
2sjalottenfijngehakt
3knoflooktenenfijngehakt
1rode peperover de lengte in vieren
5cmgemberfijngehakt
1tlkorianderpoeder
1tlpaprikapoeder
1/2tlcayennepoeder
1/2tlkurkumapoeder
1/2tlkomijnpoeder
1/2tlvenkelzaadpoeder
1mespuntkaneel
400grkippendijfiletin stukken
250grvastkokende aardappelengeschild
3tomatenin partjes
250mlkokosmelk
250mlkippenbouillon
1elkerriebladuit de toko
Instructies
Fruit de sjalot, knoflook en gember enkele minuten op matig vuur in een laagje zonnebloemolie. Doe alle kruiden behalve het kerrieblad erbij en schep goed om. Schep de kip en rode peper er doorheen.
Voeg met de tomaten, kokosmelk, bouillon en kerrieblad toe. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen,
Snijd de aardappelen in vieren, niet groter dan je duim en voeg toe. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Voeg naar smaak zout toe. En voor de liefhebber verse koriander.
Notities
Eet met brood naar keuze of voorverpakte roti. Ik eet er gestoomde groente en verschillende soorten vers platbrood van de Turkse bakker bij.De currysaus is ruim dus kun je gebruiken om de volgende dag met groente (bij rode ui, paprika, lente-ui, babymais en broccoli) en kipfilet of garnalen als gerecht te bereiden.