Mango lassie

Mango lassie

Mango lassi is een heerlijk, verfrissend drankje dat afkomstig is uit de Indiase keuken. Het is een combinatie van yoghurt, mango, suiker (of honing) en soms een vleugje kardemom, wat zorgt voor een romige en zoete smaak die perfect is voor warme dagen.
Gang Appetizer, Voorgerecht
Keuken Indiaas

Ingrediƫnten
  

yoghurtijs

  • 175 gr basterdsuiker
  • 1,5 dl water
  • 2 citroenen
  • 5 dl Griekse yoghurt

lassie (drankje)

  • 1,2 dl mangosap
  • 2-3 ijsklontjes
  • verse takjes munt en schijfjes mango voor de decoratie

Instructies
 

yoghurtijs

  • Verwarm voor het yoghurtijs de suiker met het water in een pan. Roer af en toe met een houten lepel tot de suiker is opgelost. Giet de siroop in een kan.
  • Laat de siroop even afkoelen en laat deze dan verder koud worden in de koelkast.
  • Rasp de citroen en pers ze uit. Voeg de schil en het sap toe aan de siroop en roer dit goed.
  • Giet de siroop in een diepvriesbakje en laat hem in de vriezer dik worden.
  • Klop de yoghurt erdoor en zet het mengel weer in de vriezer, tot het dik genoeg is om te scheppen.

lassi (drankje)

  • Maak de lassie: klop hiertoe het mangosap met 3 schepjes van het yoghurtijs glad in de keukenmachine of blender. Doe het mengsel in een hoog glas en voeg ijsklontjes toe.
  • Doe nog een schep ijs in elk glas en versier met munt en mango. Dien direct op.

Notities

Griekse yoghurt geeft deze drank een veel lekkerder smaak dan gewone yoghurt. Wil je minder zuur van de yoghurt kies dan voor de Turke yoghurt.