Sangria

Sangria

Als bewijs van de Spaanse invloed op de Mexicaanse keuken wordt deze populaire dorstlesser vaak opgediend in grote kannen met ijs en schijfjes citroen.
Gang Appetizer
Keuken Spaans

Ingrediënten
  

  • 7,5 dl droge rode wijn
  • 1,2 dl brandewijn
  • 2 limoenen sap
  • 1,2 dl sinaasappelsap versgeperst
  • 50 gr suiker
  • 1 limoen of citroen in schijfjes ter decoratie
  • ander fruit toevoegen zoals aardbeien sinaasappel, appel, etc.
  • 1 takje munt voor garneren

Instructies
 

  • Meng de wijn, brandewijn en het limoen- en sinaasappelsap in een grote glazen kan.
  • Roer de suiker erdoor tot het is opgelost.
  • Dien de drank op in hoge glazen met ijs. Versier elk glas met een schijfje limoen of citroen.

Notities

Vervang de rode wijn met Cava voor een nog feestelijkere Sangria.
Trefwoord wijn