Tagliatelle alla cipolle
Dit is een mooi en snel gerecht met lamsgehakt. Als kruid gebruiken we dan het liefst rozemarijn. Een culinaire combinatie die succes garandeert.
Ingrediƫnten
- 4 el olijfolie
- 2 blonde uien in dunne halve ringen
- 1 el rozemarijnnaaldjes moet vers
- 3 stengels bleekselderij
- 250 gr lamsgehakt
- 400 gr tomatenpassata/tomaten uit blik/verse tomaten
- 2 dl witte wijn droog
- 1 blokje groentebouillon
- 300 gr tagliatelle bij voorkeur vers
- 100 gr bij voorkeur vers versgeraspt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien op een klein vuur totdat ze zoeter worden (ongeveer 5 minuten).
- Voeg de rozemarijn en bleekselderij toe en bak kort mee.
- Voeg het lamsgehakt toe en verbrokkel het. Bak het 5 minuten onder regelmatig omscheppen tot het rul en mooi bruin is.
- Schenk de wijn erbij en laat de alcohol in circa 3 minuten verdampen. Voeg de tomaat en het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en draai het op laag vuur.
- Laat de saus onafgedekt 30 minuten pruttelen. Roer om de 10 minuten.
- Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water.
- Giet de pasta af en doe hem in de pan met de gehaktsaus. Schep het 30 seconden om op hoog vuur zodat de saus zich aan de pasta hecht
- Schep de pasta op vier borden, strooi de parmazaan erover.