Dit is een mooi en snel gerecht met lamsgehakt. Als kruid gebruiken we dan het liefst rozemarijn. Een culinaire combinatie die succes garandeert.Bij de geur bij de bereiding van dit gerecht loopt het water je in de mond!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord lamsgehakt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Porties 4
Ingrediƫnten
4elolijfolie
2blonde uienin dunne halve ringen
1elrozemarijnnaaldjesmoet vers!
3stengelsbleekselderij
250grlamsgehakt
400grTomaten passata / tomaten uit blik / verse tomaten
2dlwitte wijndroog
1groentebouillonblokje
300grtagliatellebij voorkeur vers
100grParmazaanse kaasversgeraspt
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien op een klein vuur totdat ze zoeter worden (ongeveer 5 minuten).
Voeg de rozemarijn en bleekselderij toe en bak kort mee.
Voeg het lamsgehakt toe en verbrokkel het. Bak het 5 minuten onder regelmatig omscheppen tot het rul en mooi bruin is.
Schenk de wijn erbij en laat de alcohol in circa 3 minuten verdampen. Voeg de tomaat en het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en draai het op laag vuur.
Laat de saus onafgedekt 30 minuten pruttelen. Roer om de 10 minuten.
Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water.
Giet de pasta af en doe hem in de pan met de gehaktsaus. Schep het 30 seconden om op hoog vuur zodat de saus zich aan de pasta hecht
Schep de pasta op vier borden, strooi de parmazaan erover.