Zoete couscous met kip en rozijnen
Ingrediƫnten
- 2 el olie
- 150 gr boter 100 gr om te bakken 50 gr voor de couscous
- 4 uiren in ringen
- 1 kip (1 kilo) verdeeld in 8 stukken
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 mespunt saffraan of twee draadjes
- 1 kaneelstokje
- 400 gr rozijnen
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el suiker fijn
- 2 el honing
- 400 gr couscous
Instructies
- Verhit de olie met de boter in een gietijzeren pan.
- Fruit de uienringen. Voeg de stukken kip, de gember, kurkuma, saffraan, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper en het kaneelstokje toe.
- Giet zo veel water in de pan dat alles net onder staat. Stoof de kip 20 minuten. Haal met een schuimspaan de uienringen uit de pan.
- Zet in een andere pan de rozijnen op met twee grote lepels van het kooknat.
- Voeg de kaneel, de suiker en de honing toe en kook de rozijnen 5 minuten op laag vuur.
- Bereid ondertussen de couscous.
- Schep de couscous op de borden en leg de kip erop.
- Serveer het kookvocht (saus) apart.