Snijd de uien en paprika’s in stukjes. Snijd ook het vlees in stukken en haal het vlees door de bloem.
Verwarm een beetje boter/vloeibare margarine in een pan.
Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de uien, paprika’s en paprikapoeder toe.
Bak dit een paar minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe.
Meng alles door elkaar. Blus met de rode wijn; mocht het vlees nu van mindere kwaliteit zijn en dus wat taaier dan helpt het om rode wijn toe te voegen. Deze wijn helpt om de enzymen van het vlees af te breken.
Voeg na 1 minuut de rest van de ingrediënten toe.
Breng het geheel aan de kook, zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen.
Haal de deksel van de pan en laat de goulash nog even inkoken, dit duurt ongeveer 15 minuutjes.
Verwijder dan het laurierblaadje en serveer de goulash bijvoorbeeld met rijst of aardappeltjes.