Ga terug
Kwarktaartje
Afdrukken

Kwarktaartje met honingkoekje, mangosaus en rode vruchten en Appelchutney

Dit heeft mijn vrouw gemaakt tijdens een kookworkshop van Henk van Steenbergen. Het was heerlijk klaargemaakt.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Porties 8

Ingrediënten

Kwarktaartjes

  • 8 eidooiers 160 gram
  • 120 gram suiker
  • 400 gram kwark 20%
  • 2 dl zure room
  • 2 dl slagroom opgeslagen
  • 1 dl suikersiroop
  • 7 blaadjes gelatine

Mangosaus

  • 1 mango
  • 2,25 dl water
  • 0.75 dl zoete witte wijn
  • 135 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Appelchutney

  • 2 appels
  • 30 gram suiker
  • 1/4 dl witte wijnazijn
  • 1/4 dl Calvados
  • 25 gram rozijnen

Honingkoekjes

  • 15 gram amandelen
  • 15 gram bloem
  • 60 gram poedersuiker
  • 25 gram boter zacht
  • 30 gram honing

Garnering

  • 500 gram rode vruchten
  • munt

Instructies

Kwarktaartjes

  • Gelatine blaadjes weken in water.
  • De eidooiers met de suiker au bain-marie luchtig warmkloppen, los er de gelatine in op en laat afkoelen.
  • Roer voorzichtig de kwark, zure room, de opgeslagen room ende suikersiroop toe.
  • Vul hiermee de vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven inde koeling.

Mangosaus

  • Mango schillen en ontpitten.                                                                      
  • Snijd de mango in gelijke stukken.
  • Maak een emulsie van de witte wijn, suiker, water en vanillesuiker.
  • Voeg er de stukjes mango aan toe en laat dit zachtjes tot pulp koken.
  • Laat afkoelen en pureren. Eventueel door een zeef wrijven.

Appelchutney

  • Week de rozijnen in de Calvados.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
  • Doe de suiker en de ww azijn in een pannetje en kook hiervan lichtbruine karamel. Voeg de appel toe en laat kort meebakken.
  • Blus af met de Calvados en voeg de rozijnen toe. Laat even nagaren en koel snel af.

Honigkoekjes

  • Voor het deeg alle ingrediënten kneden en het deeg latenrusten.
  • Het deeg uitrollen , koekjes van 4 cm doorsnee en 3 mm dik uitsteken en afbakken in een oven van 200 °C tot goudbruin.

Garnering

  • Vruchten wassen en alle soorten verdelen voor 8 borden.
  • Eventueel grotere vruchten trancheren.

Serveren

  • Los de kwarktaartjes in het midden van een bord, daarop een koekje leggen en dresseer er de vruchtjes omheen.
  • Een beetje mangosaus eromheen gieten en garneren met poedersuiker en muntblaadje.