Kwarktaartje met honingkoekje

Kwarktaartje met honingkoekje
Kwarktaartje
Afdrukken

Kwarktaartje met honingkoekje, mangosaus en rode vruchten en Appelchutney

Dit heeft mijn vrouw gemaakt tijdens een kookworkshop van Henk van Steenbergen. Het was heerlijk klaargemaakt.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Porties 8

Ingrediënten

Kwarktaartjes

  • 8 eidooiers 160 gram
  • 120 gram suiker
  • 400 gram kwark 20%
  • 2 dl zure room
  • 2 dl slagroom opgeslagen
  • 1 dl suikersiroop
  • 7 blaadjes gelatine

Mangosaus

  • 1 mango
  • 2,25 dl water
  • 0.75 dl zoete witte wijn
  • 135 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Appelchutney

  • 2 appels
  • 30 gram suiker
  • 1/4 dl witte wijnazijn
  • 1/4 dl Calvados
  • 25 gram rozijnen

Honingkoekjes

  • 15 gram amandelen
  • 15 gram bloem
  • 60 gram poedersuiker
  • 25 gram boter zacht
  • 30 gram honing

Garnering

  • 500 gram rode vruchten
  • munt

Instructies

Kwarktaartjes

  • Gelatine blaadjes weken in water.
  • De eidooiers met de suiker au bain-marie luchtig warmkloppen, los er de gelatine in op en laat afkoelen.
  • Roer voorzichtig de kwark, zure room, de opgeslagen room ende suikersiroop toe.
  • Vul hiermee de vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven inde koeling.

Mangosaus

  • Mango schillen en ontpitten.                                                                      
  • Snijd de mango in gelijke stukken.
  • Maak een emulsie van de witte wijn, suiker, water en vanillesuiker.
  • Voeg er de stukjes mango aan toe en laat dit zachtjes tot pulp koken.
  • Laat afkoelen en pureren. Eventueel door een zeef wrijven.

Appelchutney

  • Week de rozijnen in de Calvados.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
  • Doe de suiker en de ww azijn in een pannetje en kook hiervan lichtbruine karamel. Voeg de appel toe en laat kort meebakken.
  • Blus af met de Calvados en voeg de rozijnen toe. Laat even nagaren en koel snel af.

Honigkoekjes

  • Voor het deeg alle ingrediënten kneden en het deeg latenrusten.
  • Het deeg uitrollen , koekjes van 4 cm doorsnee en 3 mm dik uitsteken en afbakken in een oven van 200 °C tot goudbruin.

Garnering

  • Vruchten wassen en alle soorten verdelen voor 8 borden.
  • Eventueel grotere vruchten trancheren.

Serveren

  • Los de kwarktaartjes in het midden van een bord, daarop een koekje leggen en dresseer er de vruchtjes omheen.
  • Een beetje mangosaus eromheen gieten en garneren met poedersuiker en muntblaadje.