Bananencake

Bananencake
Afdrukken

Bananencake

Deze bananencake was hier thuis direct een groot succes. De receptuur lijkt veel op die van een gewone cake, alleen is deze bananencake niet alleen luchtig, maar ook heerlijk smeuïg.
Gang Tussendoortje
Trefwoord Banaan, ei
Porties 12 plakken

Materialen

  • 25 cm cake bakvorm

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren (M)
  • 3 rijpe bananen
  • 1 tl vanille-extract
  • 275 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Mix in een beslagkom de boter en de suiker in enkele minuten tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad geheel.
  • Pureer de bananen met een staafmixer. Voeg samen met het vanille-extract toe aan je beslag en mix tot het goed gemengd is.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar: bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
  • Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm (of bekleed met bakpapier). Eventueel kun je nog een banaan in de lengte in plakken snijden en de bovenkant van de cake hiermee 'decoreren'.
  • Bak de cake in 60 minuten gaar op 175 °C. Test met een caketester of de cake gaar is en zet anders nog even terug in de oven.
  • Na het bakken stort je de bananencake op een rooster en laat hem volledig afkoelen.