Mangolassie

Mangolassie
Afdrukken

MANGOLASSIE

Deze heerlijke verfrissende drank is gebaseerd op een traditionele Indiase drank. Hij smaakt heerlijk bij pittig eten.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

Voor yoghurtijs

  • 175 gr basterdsuiker
  • 1,5 dl water
  • 2 citroenen
  • 5 dl Griekse yoghurt

Voor elke drankje

  • 1,2 dl mangosap
  • 2-3 ijsklontjes
  • verse takjes munt en schijven mango voor decoratie

Instructies

  • 1. Verwarm voor het yoghurtijs de suiker met het water in een pan. Roer af en toe met een houten lepel tot de suiker is opgelost. Giet de siroop in een kan. Laat de siroop even afkoelen en laat deze dan verder koud worden in de koelkast.
  • 2. Rasp de citroen en pers ze uit. Voeg de schil en het sap toe aan de siroop en roer dit goed.
  • 3. Giet de siroop in een diepvriesbakje en laat hem in de vriezer dik worden.
  • 4. Klop de yoghurt erdoor en zet het mengel weer in de vriezer, tot het dik genoeg is om te scheppen.
  • 5. Maak de lassie: klop hiertoe het mangosap met 3 schepjes van het yoghurtijs glad in de keukenmachine of blender. Doe het mengsel in een hoog glas en voeg ijsklontjes toe.
  • 6. Doe nog een schep ijs in elk glas en versier met munt en mango. Dien direct op.

Notities

Griekse yoghurt geeft deze drank een veel lekkerder smaak dan gewone yoghurt.