Koude Caribische koffie

Koude Caribische koffie
Afdrukken

KOUDE CARIBISCHE KOFFIE

Gebruik geen al te sterke koffie, met filterkoffie krijg je een mooie helder drank.
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 6 dl sterke filterkoffie af laten koelen
  • 1/2 citroen en
  • 1/2 sinaasappel in schijven
  • 1 schijf ananas
  • suiker naar smaak
  • 1-2 druppels angostura

Instructies

  • 1. Doe de koffie met de dunne schijven fruit in een grote kom
  • 2. Roer en zet het mengsel circa 1 uur in de vriezer.
  • 3. Haal het uit de vriezer en roer nogmaals. Haal de schijven fruit uit de vloeistof. Voeg naar smaak suiker toe en roer desgewenst de angostura (45% alcohol!) erdoor.
  • 4. Doe drie ijsklontjes per drankje in hoge glazen of whiskyglazen en voeg de koude koffiedrank toe. Versier met halve schijf sinaasappel of citroen op de rand van het glas of in de drank zelf.

Notities

Angostura behoort tot de meest gebruikte baritems ter wereld.
De naam is afkomstig van de havenstad Angostura in Venezuela. Angostura is gemaakt van meer dan 40 tropische kruiden en plantenextracten.