Marbré van gepekelde ossenhaas en eendenlever met mangocompote

Marbré van gepekelde ossenhaas en eendenlever met mangocompote
Afdrukken

MARBRÉ VAN GEPEKELDE OSSENHAAS EN EENDENLEVER MET MANGOCOMPOTE

't Is even zoeken, maar diervriendelijke foie gras bestaat!
Porties 4
Auteur Dave

Ingrediënten

Voor de ossenhaas

  • 500 gr ossenhaas
  • 1 kleine eendenlever
  • zeezout

Voor de mangocompote

  • 1/2 rijpe mango in stukjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 vanillestokje opengesneden en merg eruit geschraapt
  • 2 el suiker

Instructies

  • 1. Vries de ossenhaas licht aan en snijd hem in dunne plakken. Bestrooi de plakken ossenhaas royaal met zeezout dek ze af met huishoudfolie en verzwaar ze. Laat het vlees minstens 1 dag in de koelkast om te pekelen. Maak de eendenlever schoon en snijd deze in plakjes.
  • 2. Bekleed een cakevorm of terrinevorm met huishoudfolie en vul deze om en om met een laag van plakken ossenhaas en eendenlever. Tussendoor goed aandrukken en eventueel de lagen ossenhaas met nog wat zeezout bestrooien. Sla de huishoudfolie terug om de mabré af te dekken en verzwaar deze. Laat de mabré minstens 1 nacht in de koelkast staan.
  • 3. Breng de mango, witte wijn, vanillestokje met de merg en suiker aan de kook en laat dit zachtjes 20 minuten koken. Hierna laten afkoelen.
  • 3. Haal de marbré uit de koelkast en snijd hem met een scherp mes in plakken. Leg een mooie plak op een bord en verdeel er de mangocomplote omheen.
  • 4. Garneer eventueel met wat blaadjes koriander en frisée.