Kip met chorizo gumbo

Kip met chorizo gumbo
Afdrukken

KIP EN CHORIZO GUMBO

Traditioneel gerecht uit Louisiana. Het is de Creoolse keuken die ontstaan is door Spaanse en Afrikaanse invloeden. Oorspronkelijk bevat het okra, maar u kunt het ook zonder of met een andere peulvrucht bereiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Porties 6
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 5 el zonnebloemolie
  • 15 gr boter
  • 1 kg kipdelen of 600 gr kippendijen
  • 350 gr chorizo worst in kleine blokjes
  • 2 grote uien
  • 2 groene pepers
  • 4 tenen knoflook
  • 3 laurierbladeren
  • 175 gr okra of peultjes
  • 400 gram overrijpe tomaten
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 el gedroogde pepers
  • 1 el Worchestershiresaus
  • 1 el cajunkruiden

Instructies

  • 1. Kruid de kip met de cajunkruiden en een beetje olie.
  • 2. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de gedroogde pepers mee zodat het pittige wordt afgegeven.
  • 3. Verwijder de pepers (bijna zwart) en braad de kip aan. Voeg de chorizo, uien en knoflook toe. Bak dit kort aan tot de chorizo gaat "zweten".
  • 4. Voeg de overige ingrediënten toe, op de peulen na. Laat het minimaal anderhalf uur sudderen. De pan niet afsluiten.
  • 5. 20 minuten voor opdienen de peulvruchten toevoegen.
  • 6. Vlak voor opdienen de eventueel de saus te binden met bloem of maizena.
  • 7. Botten verwijderen en kip in stukken snijden. Terug doen in de pan en opwarmen.

Notities

Serveren met witte rijst en een frisse salade.