Kip met chorizo gumbo
KIP EN CHORIZO GUMBO
Traditioneel gerecht uit Louisiana. Het is de Creoolse keuken die ontstaan is door Spaanse en Afrikaanse invloeden. Oorspronkelijk bevat het okra, maar u kunt het ook zonder of met een andere peulvrucht bereiden.
Porties 6
Ingrediënten
- 5 el zonnebloemolie
- 15 gr boter
- 1 kg kipdelen of 600 gr kippendijen
- 350 gr chorizo worst in kleine blokjes
- 2 grote uien
- 2 groene pepers
- 4 tenen knoflook
- 3 laurierbladeren
- 175 gr okra of peultjes
- 400 gram overrijpe tomaten
- 300 ml kippenbouillon
- 1 el gedroogde pepers
- 1 el Worchestershiresaus
- 1 el cajunkruiden
Instructies
- 1. Kruid de kip met de cajunkruiden en een beetje olie.
- 2. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de gedroogde pepers mee zodat het pittige wordt afgegeven.
- 3. Verwijder de pepers (bijna zwart) en braad de kip aan. Voeg de chorizo, uien en knoflook toe. Bak dit kort aan tot de chorizo gaat "zweten".
- 4. Voeg de overige ingrediënten toe, op de peulen na. Laat het minimaal anderhalf uur sudderen. De pan niet afsluiten.
- 5. 20 minuten voor opdienen de peulvruchten toevoegen.
- 6. Vlak voor opdienen de eventueel de saus te binden met bloem of maizena.
- 7. Botten verwijderen en kip in stukken snijden. Terug doen in de pan en opwarmen.
Notities
Serveren met witte rijst en een frisse salade.