Margarita
MARGARITA
Traditiegetrouw wordt deze populaire sterkedrank gemaakt met tequila en Cointreau, maar de cocktail smaakt ook goed met wodka en triple sec (een andere term voor white Curaçao)
Porties 1
Ingrediënten
- 1 deel tequila
- 1 deel Cointreau
- 2/3 deel limoensap
- partje verse limoen fijn zout en komkommerschil, ter decoratie
Instructies
- 1. Wrijf de rand van het glas in met een vers partje limoen.
- 2. Zet het glas omgekeerd in het zout, zodat dit aan de rand blijft kleven. Zet het glas tot gebruik rechtop in koelkast.
- 3. Giet de tequila en Cointreau met de limoensap in een cocktailshaker gevuld met ijs. Schud deze 20 seconden.
- 4. Giet de cocktail door een zeef voorzichtig in een glas
- 5. Snijd met een scherp mes een schijfje limoen en plaats het in de Margarita.
Notities
Vervang voor een bijzondere kleur en smaak de Cointreau door Blue Curaçao.