Mojito
MOJITO
De Mojito was in Cuba van origine bedoeld als medicijn, maar werd in de tweede helft van de negentiende eeuw al snel populair onder de piraten van het Caribische gebied.
Porties 1
Ingrediënten
- 1 borrelglaasje rum
- 1 limoen
- 3 theelepels rietsuiker
- 3 takjes munt
- ijsblokjes
- sodawater
Instructies
- Pak een groot whisky of longdrink glas en schep daar de suiker in. Knijp de helft van de limoen uit en gooi de andere helft erbij. Even 'muddlen' (stampen met een muddler). Hierdoor komen zowel de sappen als de oliën uit de limoen vrij. Even goed roeren en vervolgens de blaadjes munt toevoegen. Het geheel wat voorzichtiger muddlen (je wil de blaadjes munt heel houden, maar wel de olie uit de munt halen) en de rum toevoegen. Weer roeren en aanvullen met geschaafd ijs of ijsblokjes en sodawater (spa rood). Nog even roeren en garneren met een takje munt en twee rietjes.
Notities
Geniet, maar drink met mate.