Sangria

Sangria
Afdrukken

SANGRIA

Als bewijs van de Spaanse invloed op de Mexicaanse keuken wordt deze populaire dorstlesser vaak opgediend in grote kannen met ijs en schijfjes citroen.
Porties 1
Auteur Dave

Ingrediënten

  • 7,5 dl droge rode wijn
  • 1,2 dl brandewijn
  • sap van 2 limoenen
  • 1,2 dl versgeperste sinaasappelsap
  • 50 gr suiker
  • 1 limoen of citroen in schijfjes ter decoratie
  • Eventueel ander fruit toevoegen zoals aardbeien sinaasappel, appel, etc.

Instructies

  • 1. Meng de wijn, brandewijn en het limoen- en sinaasappelsap in een grote glazen kan.
  • 2. Roer de suiker erdoor tot het is opgelost.
  • 3. Dien de drank op in hoge glazen met ijs. Versier elk glas met een schijfje limoen of citroen.

Notities

Vervang de rode wijn met Cava voor een nog feestelijkere Sangria.