Sangria
SANGRIA
Als bewijs van de Spaanse invloed op de Mexicaanse keuken wordt deze populaire dorstlesser vaak opgediend in grote kannen met ijs en schijfjes citroen.
Porties 1
Ingrediënten
- 7,5 dl droge rode wijn
- 1,2 dl brandewijn
- sap van 2 limoenen
- 1,2 dl versgeperste sinaasappelsap
- 50 gr suiker
- 1 limoen of citroen in schijfjes ter decoratie
- Eventueel ander fruit toevoegen zoals aardbeien sinaasappel, appel, etc.
Instructies
- 1. Meng de wijn, brandewijn en het limoen- en sinaasappelsap in een grote glazen kan.
- 2. Roer de suiker erdoor tot het is opgelost.
- 3. Dien de drank op in hoge glazen met ijs. Versier elk glas met een schijfje limoen of citroen.
Notities
Vervang de rode wijn met Cava voor een nog feestelijkere Sangria.