Ossobuco

Ossobuco
Afdrukken

OSSOBUCO

Ossobuco (ook: osso buco) is een bekend Italiaans vleesgerecht. Ossobuco kent zijn oorsprong in Milaan. De basis van ossobuco zijn kalfsschenkels.
Porties 4

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels van 4 a 5 cm dik
  • 1 el bloem
  • zout en peper
  • 2 a 3 el olijfolie
  • 150 gr coppa in reepjes of spekjes,
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 bleekselderij
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3/4 tot 1 liter kippenbouillon
  • geraspte schil van 1 citroen of sinaasappel
  • 3 a 5 el fijngesneden peterselie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gr shii-take
  • 1 el rozemarijn
  • 1 tl gekneusde venkelzaadjes
  • 2 el mosterd

Instructies

  • Voorbereiding
  • Ui fijn snijden,
  • schil van citroen of sinaasappel raspen,
  • peterselie fijn snijden,
  • bleekselderij fijn snijden,
  • oven voorverwarmen op 150 graden.
  • Kalfsschenkels met zout en peper inwrijven,met bloem bestrooien en in een ruime pan in hete olie in 5 tot 10 min. bruin bakken.Schep ze uit de pan.In achter gebleven braadvet coppa, ui, knoflook, wortel, bleekselderij, shii-take, rozemarijn en venkel ongeveer 10 min.bakken.Kalfsschenkels weer in de pan leggen en het groentemengsel erover heen scheppen.Schenk de wijn erbij en laat dit voor een groot deel verdampen.Voeg nu de bouillon en citroen of sinaasappelschil toe,zo totdat het vlees onder staat.Massa goed aan de kook brengen. Zet de pan afgedekt in het midden van de oven (je kan hiervoor ook een ovenschaal gebruiken).Ossobuco ongeveer 2 uur zachtjes laten stoven.Kalfsschenkels uit de pan nemen en warm houden. Mosterd aan saus toevoegen en nog 5 min. laten koken.Schenkels terug in pan leggen. Nog even verwarmen en voor serveren peterselie erover strooien.

Notities

Lekker met risotto en Parmezaanse kaas.